Зустріч з представниками Управління інспекційної діяльності у Чернівецькій області


23 квітня 2024 року, наперендодні Всесвітнього дня охорони праці, у Чернівецькому професійному ліцеї сфери послуг відбулася зустріч з представниками Управління інспекційної діяльності у Чернівецькій області – Задорською Регіною Василівною та Панчишиною Валентиною Леонідівною.

Під час зустрічі фахівці роз’яснили здобувачам освіти основні положення законодавства у сфері охорони праці, висвітлили важливі аспекти охорони праці та привернули увагу до ризиків, що можуть виникнути на робочому місці. Також були розглянуті приклади травматичних ситуацій та шляхи їх попередження. Акцентована увагу молоді на тому, що наше здоров’я та безпека – це найважливіші цінності. Нехтування правилами безпеки може мати серйозні наслідки для здоров’я та життя працюючих у будь-якій сфері.

Окрему увагу приділено темі легального працевлаштування. Здобувачі освіти ліцею ознайомилися з основами законодавства про працю, отримали детальну інформацію про права і додаткові гарантії для неповнолітніх працівників, а також про умови, за яких вони можуть залучатися до праці.
Метою проведення цього заходу було підвищення рівня свідомості молоді щодо важливості безпеки й здоров’я на роботі, формування відповідального ставлення до власного здоров’я та безпеки, а також надання їм необхідних знань і навичок у подальшому працевлаштуванню.