Зустріч з працівником інспекції праці


7 листопада у рамках Тижня знань з основ безпеки життєдіяльності відбулася зустріч учасників освітнього процесу Чернівецького професійного ліцею сфери послуг за участі заступника начальника відділу з питань безпеки праці південно-східного напрямку управління інспекційної діяльності у Чернівецькій області Південно—Західного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці Регіни Задоровської.

Під час зустрічі здобувачі освіти та працівники ліцею ознайомилися з рядом питань: – попередження випадків прихованого травматизму, безпека під час аварійного відключення електроенергії, – безпека під час опалювального сезону, – забезпечення та використання засобів індивідуального захисту. – впровадження електронного документообігу в системі управління охороною праці, – безпека під час експлуатації електрогенераторів. Було наголошено на важливості вивчення інструктажів з ОП та правильного оформлення їх реєстрації, проінформували про права та гарантії молодих працівників. Окремо висвітлені питання щодо дотримання вимог електробезпеки з електронагрівальними приладами.

Адміністрація закладу та посадовиця регіонального управління окреслили пріоритетні напрямки подальшої співпраці та проведення спільних заходів з питань ОП в умовах воєнного стану.

На завершення представниця інспекції подарувала закладу навчальний пакет «Посібник для слухачів» Міжнародної організації праці (МОП), адаптований до контексту України.

Разом до Перемоги!