Зустріч з інспекторами управління Держпраці в Чернівецькій області


Навчальний рік для здобувачів освіти Чернівецького професійного ліцею сфери послуг розпочався із зустрічі з інспекторами Держпраці в Чернівецькій області. Тема зустрічі – належне дотримання чинного трудового законодавства з промислової безпеки, охорони та гігієни праці, небезпеки та ризики незадекларованої праці.

Під час спілкування головний державний інспектор відділу нагляду в АПК та СКС Іван Семенович Мохнатий детально дав роз’яснення щодо особливостей працевлаштування, охорони та гігієни праці. А головним державним інспектором Петром Філімоновичем Паламарчуком акцент був поставлений на небезпеках та ризиках незадекларованої праці.

Також під час спілкування з аудиторією слухачів надана інформація стосовно працевлаштування молодих працівників, їх звільнення з роботи, надання відпусток, режиму робочого часу, відповідальності за порушення чинного законодавства.

Акцентовано на праці молоді, котра не досягла повноліття. Роз’яснено, на яких роботах можуть бути задіяні неповнолітні, у яких випадках для працевлаштування необхідна згода батьків, яким має бути робочий графік, тривалість робочого дня, оплата праці.

Окремо інспектори наголосили на необхідності офіційного працевлаштування та належному порядку оформлення на роботу.