Всесвітній день психічного здоров’я .


10 жовтня – Всесвітній день психічного здоров’я
На виконання листа Міністерства освіти і науки України, з метою реалізації Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» і з нагоди відзначення Всесвітнього дня психічного здоров’я, практичним психологом ліцею Світланою Харівською, з метою підвищення рівня обізнаності щодо проблем психічного здоров’я організовано та проведено інформаційну кампанію зі здобувачами освіти І курсу в онлайн режимі.
В Україні Всесвітній день психічного здоров’я відзначають з 1992 року. Його метою є скорочення поширення депресивних розладів, шизофренії, хвороби Альцгеймера, наркотичної залежності, епілепсії та розумової відсталості. Адже, згідно статистики в Україні 1,2 млн. жителів (це більше 3% всього населення) страждає психічними розладами і цей показник з кожним роком зростає. Зростанню захворюваності сприяють інформаційні перевантаження, політичні й економічні катаклізми в країні, пандемія, війна, а провісниками захворювань є стреси,.
Психічне здоров’я має першочергове значення для особистого благополуччя, підтримки здорових міжособистісних відносин і здатності кожної окремої людини зробити внесок в життя суспільства. Фізичне здоров’я неможливе без психічного здоров’я.
Стреси стали складовою частиною життя сучасної людини. Люди борються з ними, не замислюючись про те, що потрібно не боротися, а не допускати їх. Сучасне життя само по собі сприяє стресам: зміни в житті політичному, економічному, негаразди на роботі, та й просто поїздка в громадському транспорті призводять до того, що людина зі своїми стресами починає миритися, а так і до депресії недалеко.
Дана інформаційна кампанія надала необхідні знання здобувачам освіти, щоб вони могли піклуватися про себе та допомагати іншим та надала практичні інструменти для використання в повсякденному житті.