Український геній Тарас Григорович Шевченко


В дні перемог і в дні поразок,

В щасливі дні і в дні сумні

 Іду з дитинства до Тараса,

Несу думки свої земні.

(Ю. Рибчинський)

В історії назавжди залишаються імена, які з великою гордістю вимовляє, пам’ятає і шанує людство. У перші березневі дні ми знову згадуємо Тараса Григоровича Шевченка. 209 років минуло від дня його народження, проте і нині живе під сонцем України Кобзареве слово, слово великої, незгаслої любові до свого народу, своєї землі, яку кров’ю і життям захищають наші славні воїни від рашистської навали. Ми віримо в нашу перемогу і здійснення мрії Т.Г.Шевченка про вільну Україну.

Пошана і вдячність наповнюють серця кожного українця і всього людства, бо Тарас Шевченко – не тільки співець України, він митець для всіх людей на всі віки. Ми пишаємось, що він наш земляк, що ми українці і прагнемо бути гідними його нащадками.

І став для нас Шевченко заповітом,

Безсмертним, як саме людське життя.

Ми будем славить перед цілим світом

Живе й святе Шевченкове ім’я!

Ми чуємо тебе, Кобзарю, крізь століття,

І голос твій нам душу окриля,

Встає в новій красі, забувши лихоліття,

Твоя, Тарасе, звільнена земля.

З нагоди  дня народження Т.Г.Шевченка в бібліотеці Чернівецького професійного ліцею сфери послуг оформлена ілюстративно-інформаційна виставка, яка стане в пригоді педагогічним працівникам і призначена для більш детального ознайомлення здобувачів освіти з творчістю поета. Нехай «Заповіт» Великого Кобзаря стане заповітом для кожного з нас.