У Чернівецькому професійному ліцеї сфери послуг відбулися заходи з вшанування роковин трагедії в Бабиному Яру


У Чернівецькому професійному ліцеї сфери послуг відбулися заходи з вшанування роковин трагедії в Бабиному Яру

80-а річниця трагедії Бабиного Яру є нагодою не тільки згадати жертв війни та Голокосту, але й вшанувати героїв опору нацизму, виховувати учнівську молодь на прикладах взаємоповаги між народами, духовного подвигу заради рятування життя людей. Саме з такою метою, відповідно до плану робити у закладі організовані та проведені заходи з вшанування роковин трагедії в Бабиному Яру.

Викладачем історії Чиж С.М. спільно з членами історичного гуртка «Без минулого немає майбутнього» оформлено інформ-дайджест «Ми пам’ятаємо…». Бібліотекарем ліцею Бікбаєвою Л.П. оформлено бібліотечну експозицію «Чернівецьке Гетто».

У всіх навчальних групах проведено загальнонаціональний уроку пам’яті, який сприяв формуванню у здобувачів освіти стійкого негативного ставлення до фактів дискримінації, зневаги до людської гідності та зазіхань на право на життя. Також керівниками груп організовано кінолекторій «Окупація – Голокост».

Вихователь гуртожитку Артьомова А.С. разом із здобувачами освіти переглянули прем’єрну документального фільму «Небесний координатор» у Культурно-мистецькому центрі ім.І.Миколайчука.

Протягом тижня викладач історії Чиж С.М. традиційно провела на уроках інформаційні п’ятихвилинки «Трагедія Бабиного Яру», а також організувала участь у здобувачів освіти у покладанні камінців й запалення свічок до пам’ятного знаку в’язням гетто що на площі Пресвятої Марії (розташований на розі вулиць Сагайдачного й Шолом-Алейхема).