У Чернівецькому професійному ліцеї сфери послуг проведені заходи з вшанування Дня пам’яті та примирення в Україні й відзначення Дня Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні


У Чернівецькому професійному ліцеї сфери послуг проведені заходи з вшанування Дня пам’яті та примирення в Україні й відзначення Дня Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

З метою вшанування подвигу Українського народу у боротьбі за свободу, увічнення пам’яті загиблих у Другій світовій війні, виховання національної гідності та почуття патріотизму в учнівської молоді, у ліцеї протягом 05-07.05 проведено інформаційну кампанію «1939-1945. Пам’ятаємо. Перемагаємо». У навчальних групах проведена виховна справа «1939-1945. Ніколи знову», організовано перегляд та обговорення документального фільму «Примирення з перемогою».

Викладачами захисту Вітчизни Безерко І.В. та історії Чиж С.М. спільно з гуртківцями підібрано матеріал та оформлено інформ-дайджест «Нам заповідана мужність», а також організовано флешмоб «Червоний мак». Бібліотекарем ліцею Бікбаєвою Л.П. проведено міні-лекторій «Червоний мак – символ 8-9 травня». Вихователь гуртожитку Моляр Ж.О. підготувала та провела у міській бібліотеці-філії №21 виховний захід «Війна у пам’ять – біль у серці». Викладачем української мови та літератури Лупул К.В. організовано читання патріотичної поезії на засіданні гуртка «Літературна кав’ярня».

Весь педагогічний та учнівський колектив пройнялися почуттями патріотизму, вдячності тим, хто захищав Батьківщину від нацизму, та усвідомили, що найбільш священна пам’ять – це пам’ять серця, і від нас усіх залежить, щоб вона передалась наступним поколінням.

9 травня колектив ліцею традиційно вшанує пам’ять загиблих біля Пам’ятника-обеліска Перемоги 1941-1945 років на Соборній площі та вічного вогню меморіального комплексу воїнам-визволителям на кладовищі по вулиці Зеленій.