У Чернівецькому професійному ліцеї сфери послуг проведена інформаційна кампанія під гаслом: «Вистояли – переможемо!»


#вихованняБуковини2024 #НПВБуковини

#ТихаАкціяАНГЕЛИ_ПАМ’ЯТІ

#КримЦеУкраїна2024 #НПВБуковини2024

20 лютого визначено як День вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні. У цей день Україна вшановує пам’ять наших сучасників – мирних громадян, які змінили перебіг історії нашої держави. Майдан став символом Свободи. Революція Гідності – наймасштабніший протест у новітній історії України. 26 лютого визначено як День спротиву окупації АР Крим та м. Севастополя.

З метою увічнення великої людської, громадянської і національної звитяги та самовідданості, сили духу і стійкості громадян, завдяки яким змінено хід історії нашої держави, гідного вшанування подвигу Героїв Небесної Сотні, які віддали своє життя під час Революції Гідності (листопад 2013 року – лютий 2014 року), захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права й свободи людини і європейське майбутнє України, а також вшанування мужності та героїзму українців, які проживають у тимчасово окупованому Криму та у Севастополі й відстоюють територіальну цілісність України, протягом лютого у ліцеї організовано низку заходів у рамках інформаційної кампанії «ВИСТОЯЛИ – ПЕРЕМОЖЕМО!».

Викладач захисту України Безерко І.В. оформив тематичний інформ-дайджест «Вистояли – переможемо!».

Викладач історії Чиж С.М. провела круглий стіл «Російсько-українська війна».

Бібліотекар ліцею Бікбаєва Л.П. оформила інформаційні дайджести: «Герої Майдану не будуть забуті» та «Крим: історія. Окупація та депортація».

Вихователь гуртожитку Артьомова А.С. організувала зі здобувачами освіти та дітьми з числа ВПО тематичні вечори: «Вони помирали, щоб жила Україна!», «Соборність – це сила! Крим з Україною будуть назавжди».

Керівники навчальних груп провели виховні справи: «Небесна Сотня: Герої не вмирають», «Крим – це Україна», «Вистояли – переможемо!»; організували коментований перегляд документальних фільмів збірки «Зима, що нас змінила», соціальних відеороликів «Ангели небесного легіону». Разом із здобувачами освіти долучилися до Всеукраїнської тихої акції «Ангели пам’яті» – вшанували пам’яті про загиблих хвилиною мовчання, виготовили паперові ангелики, як символ розстріляних людей і нашої пам’яті про їх подвиг. Організували зі здобувачами освіти флешмоб до Дня Червоної руки – акції проти втягування дітей у збройні конфлікти, а також участь в акції «Лист до вільного Криму», адресовані політв’язням, які утримуються в місцях несвободи та тимчасово окупованій території та на території держави-агресора.

У рамках обласного проєкту «Крим – колиска українського сонця» 26 лютого о 9:00 год. колектив ліцею долучиться до написання онлайн диктанту єдності про історію та особливості Криму.