У Чернівецькому професійному ліцеї сери послуг проведено Тиждень знань з основ безпеки життєдіяльності


У Чернівецькому професійному ліцеї сери послуг проведено

Тиждень знань з основ безпеки життєдіяльності

З метою проведення профілактичної роботи серед учасників освітнього процесу щодо дотримання правил безпечної поведінки, формування вміння прогнозувати небезпечні ситуації та знаходити правильні рішення щодо безпечного виходу з цих ситуацій, прищеплення навичок обережної поведінки у надзвичайних ситуаціях та бережливого ставлення до збереження свого здоров’я, життя та життя оточуючих, підняття рівня інформаційно-просвітницької роботи з питань безпечної життєдіяльності учасників освітнього процесу в умовах воєнного стану, у ліцеї проведено тематичні заходи в рамках Тижня знань з основ безпеки життєдіяльності протягом.

Учасниками освітнього процесу обговорено Пам’ятку для викладачів, майстрів виробничого навчання, класних керівників щодо проведення інструктажів з безпеки життєдіяльності здобувачам освіти в ліцеї, Алгоритм дій учасників освітнього процесу за сигналами оповіщення цивільного захисту «Увага всім», «Повітряна тривога», Алгоритм дій у разі виявлення предмета, підозрілого на вибуховий пристрій, Алгоритм дій під час вибуху «брудної бомби», ядерної атаки чи аварії на АЕС, Алгоритм дій у разі виникнення надзвичайної ситуації соціального характеру. Інформаційні матеріали розміщені на сайті ліцею у рубриці «ОП та БЖД».

У рамка Тижня ліцей відвідала Прохоренко А.С., методист обласного методичного кабінету (безпеки життєдіяльності) населення Навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Чернівецької області, яка вивчила стан проведення заходів Тижня, надала інформаційно-довідкові матеріали для проведення онлайн заходів.

Бібліотекар ліцею Л.Бікбаєва оформила виставку літератури з теми «Безпека життя – в твоїх руках». Викладач української мови та літератури К.Лупул організувала на уроках складання здобувачами освіти сенканів на тему: Безпека в житті – життя в безпеці». Викладач охорони праці Н.Купіна оформила тематичну стіннівку «Підготовлений – значить захищений» з рубриками: «Дії при радіаційній безпеці», «Цікаві факти про радіацію». Керівниками навчальних груп, що перебувають на очному навчанні проведено практичні тренування щодо забезпечення швидкої евакуації учасників освітнього процесу в укриття за сигналами сповіщення ЦЗ «Увага всім», «Повітряна тривога» та щодо безпечної та швидкої евакуації учасників освітнього процесу в безпечне місце при виникненні пожежі, задимленні. Викладач Захисту України провів годину спілкування з елементами практичних занять на тему: «Дії у надзвичайній ситуації. Способи підбору та застосування протигазів».

Заходи проведені з урахуванням необхідності забезпечення належних протиепідемічних та безпекових вимог.