Перший урок  у Чернівецькому професійному ліцеї сфери послуг


Перший урок у навчальному році – важлива подія для всіх учасників освітнього процесу. Важливо, щоб початок навчального року налаштував здобувачів освіти на навчання, дав їм достатню мотивацію та корисні роздуми.

І хоча у будь-якого свята під час війни гіркий присмак, проте учні мають повертатися до навчання з вірою у майбутнє.

Головна мета Першого уроку – почуття гордості й приналежності до незламного українського народу, який героїчно боронить власну державу, і як наслідок – готовності до посильної участі у справі захисту суверенітету України та відновлення її територіальної цілісності, долучення до волонтерського руху, допомога армії; глибокої пошани до загиблих героїв і вшанування їх світлої пам’яті; поваги до Збройних сил України й усіх причетних до справи захисту.

Особливо хвилюючим цей день був для учнів І курсу, адже вони ще й познайомилися зі своїми наставниками, а перший урок допоміг краще пізнати один одного.

Класні керівники та майстри виробничого навчання обрали різноманітні форми і методи проведення Першого уроку.

У групах ІІ та ІІІ курсу під час відеоконференції здобувачі освіти рефлексували над складними темами: Щодо особливостей національного характеру. Чому в українців так довго в ментальності був образ жертви? І чому це більше не так? Що робить нас такими волелюбними та стійкими? Визначили 5 рис ментальності українців, що доводять: ми – нація переможців.

Після проведення першого уроку здобувачі освіти 1 курсу та їх батьки мали можливість також відвідати укриття для безпечного розміщення учасників освітнього процесу під час повітряної тривоги.

Але всі уроки об’єднувало єдине – усвідомлення здобувачами освіти, що ж таке Батьківщина, держава, патріотизм, якими були, є і мають стати українці, щоб ні у кого ніколи не виникало бажання нав’язувати українцям, як їм жити, з ким дружити, якою мовою говорити і куди рухатися у розвитку своєї суверенної незалежної держави.

Попереду Перемога та світле майбутнє!