Місячник методичної роботи


З метою сприяння розвитку творчості педагогічних працівників, пропаганди кращих здобутків педагогів щорічно у ліцеї протягом лютого проводиться Місячник методичної роботи.

«Педагогічна ідея – це крила, на яких злітає педагогічна творчість». Цим висловом керується педагогічний колектив ліцею в повсякденній роботі. Кожен розуміє, що творчість – необхідна умова становлення самого педагога, його самопізнання, розвитку і розкриття як особистості. Особливе місце в удосконаленні освітнього процесу і підвищення педагогічної майстерності викладачів і майстрів виробничого навчання нашого закладу займають відкриті уроки.

Педагоги на конкретних прикладах показали, які методи, прийоми і педагогічні засоби доцільно застосовувати при вивченні найбільш складних тем програми, як краще використати на уроках КМЗ, при мінімальних затратах навчального часу досягти ефективного засвоєння здобувачами освіти нового навчального матеріалу, вчити здобувачів освіти думати, робити висновки та розвивати професійні компетенції; прищеплювати любов до майбутньої професії, виховувати громадянські якості, патріотизм.

Всі викладачі та майстри виробничого навчання взяли участь у Фестивалі відкритих уроків. Методичні напрацювання представили п’ять методичних комісій.

Методична комісія : майстрів виробничого навчання та викладачів спецдисциплін з підготовки ООІтаПЗ, електромеханіків з ремонту та обслуговування ЛОМ – голова методичної комісії Людмила ДОБРЯНСЬКА.

ТЕМА МЕТОДИЧНИХ НАПРАЦЮВАНЬ

Підвищення ефективності уроку, професійної майстерності викладача, майстра виробничого навчання

Методична комісія майстрів виробничого навчання та викладачів спеціальних дисциплін з підготовки секретарів керівника, діловодів, адміністраторів – голова комісії Галина РОГОЗЕВИЧ.

Матеріали методичної комісії майстрів в/н та викладачів спецдисциплін з підготовки помічників вихователя, соціальних робітників – голова комісії Світлана ХАРІВСЬКА.

Методична комісія загальноосвітньої підготовки – голова комісії Тетяна РУСНАК.

Методична комісія класних керівників, бібліотекаря, вихователя гуртожитку, керівників гуртків – голова комісії Наталія ПРОСКУРНЯК

За підсумками МІСЯЧНИКА методичної роботи 04 березня 2024 року був проведений Тьюторіал «Інноваційне освітнє середовище – основа формування компетентного фахівця», надруковані і презентовані Збірники методичних комісій з матеріалами Місячника.