Місячник дорожнього руху “Увага! Діти на дорозі”


У Чернівецькому професійному ліцеї сфер послуг з метою проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи щодо дотримання правил безпечної поведінки на дорозі в перші дні навчального року, вивчення Правил дорожнього руху серед здобувачів освіти, привернення уваги до проблем гарантування безпеки руху проведено низку профілактичних заходів у рамках місячника дорожнього руху «Увага! Діти на дорозі».

До початку навчального року здійснено обстеження ділянок, що прилягають до ліцею, маршрутів руху здобувачів освіти від зупинок до навчального закладу (пішохідних переходів, попереджувальних дорожніх знаків).

У перші тижні навчального року із здобувачами освіти проведені практичні заняття: «Моя дорога до ліцею», тематичні виховні години «Вивчаємо правила дорожнього руху». Враховуючи широкомасштабну війну російських окупаційних військ на всій території України з учасниками освітнього процесу проведено ряд бесід «Алгоритм дії під час отримання сигналу «Повітряна тривога» під час вимушеної зупинки громадського транспорту по дорозі додому/до навчального закладу». На батьківських зборах керівниками груп наголос було поставлено на важливості носіння світловідбиваючих елементів на одязі дітей та правильності вибору світловідбивачів.