Державна кваліфікаційна атестація – 2022


Державна кваліфікаційна атестація – 2022

Літо – у розпалі! Це гаряча пора для всіх закладів професійної (професійно-технічної) освіти. Саме до кінця червня завершується навчальний рік, підводяться підсумки освітньої діяльності здобувачів освіти, на ринок праці виходять молоді кваліфіковані робітники.

У Чернівецькому професійному ліцеї сфери послуг цьогоріч успішно завершують навчання 70 випускників, про що свідчать результати державної кваліфікаційної атестації, яка відбувалася з 15 по 24 червня.

У складних умовах воєнного стану державна кваліфікаційна атестація відбувалася у змішаному форматі (очно та дистанційно), що дало можливість всім здобувачам освіти успішно скласти державний кваліфікаційний іспит, проявити творчість у захисті тем дипломних робіт, показати набуті професійні компетенції та готовність до професійної діяльності.

Дипломи кваліфікованого робітника та свідоцтва про повну загальну середню освіту отримають 20 операторів з обробки інформації та програмного забезпечення; 25 випускників за професією «Секретар керівника (організації, підприємства, установи); діловод; адміністратор» та 24 помічники вихователів; соціальні робітники.

Про високу якість професійної підготовки здобувачів освіти свідчать позитивні відгуки роботодавців за результатами проходження передвипускної виробничої практики, голів комісій Буряк Олесі Миколаївни, менеджера з організаційних питань ТОВ «Бізнес-центр «Буковина», Бережної Олени Юріївни, заступника директора Чернівецького територіального комунального центру соціального обслуговування «Турбота».

Бажаємо випускникам успіхів у самостійному дорослому життя, самореалізації та на ринку праці! Мирного всім неба!

Державна кваліфікаційна комісія продовжує свою роботу до 30.06.2022 року. Попереду проміжну кваліфікацію захищатимуть здобувачі освіти перехідного контингенту груп № 8, № 13, № 15.