Звіт про проведення тижня знань основ БЖД


Звіт про проведення тижня знань основ БЖД

Протягом 15-19 листопада у Чернівецькому професійному ліцеї сфери  послуг пройшов тиждень знань основ безпеки життєдіяльності.

У рамках спланованих заходів керівники навчальних груп організували серед здобувачів освіти віртуальну екскурсію музеєм пожежно-рятувальної служби Волинської області.

Методист ліцею Симонова Л.М. з метою надання методичної допомоги майстрам виробничого навчання, класним керівникам, батькам  упорядкувала та виготовила Пам’ятки про коронавірусну інфекцію.

Протягом тижня викладач української мови та літератури Лупул К.В. організувала складання здобувачами освіти акровіршів на тему: Безпека в житті – життя в безпеці». Активну участь у проведенні заході взяли здобувачі освіти навчальних груп № 4, 8, 12. Всього представлено 24 роботи.

Гостюк Ірина, здобувачка освіти групи № 8, намалювала малюнок про роботу пожежників.

Протягом 16-18 листопада 60 здобувачів освіти долучилися до участі у  квест-грі «Наша безпека – у наших руках», створеної Білінською О.В. та Зеленьком С.І., майстрами виробничого навчання, у віртуальному середовищі. Результати показали, що серед учасників гри є як знавці безпеки життєдіяльності, так і ті, яким ще потрібно покращити свої знання.

Бікбаєва Л.П., бібліотекар, здійснила підбірку літератури з теми «Безпека життя – в твоїх руках» та оформила у приміщенні бібліотеки  виставку.

Психологічна служба ліцею у складі соціального педагога Корнійчук І.В., практичного психолога Харівської С.В., 19 листопада у приміщенні актового залу провели практикум для педагогічних працівників «Професійне та емоційне вигорання педагога». Метою заходу було ознайомити педагогів з поняттям «синдром емоційного вигорання», його основними причинами і симптомами, визначити основні умови збереження емоційного здоров’я педагога; творити умови психологічного розвантаження; надати інформацію про сучасні техніки і прийоми стабілізації емоційного стану педагогів. Педагогічні працівники активно долучилися до виконання вправ «Рівень щастя», «Кошик сміття», «Докучлива муха», а також охоче долучилися до релаксації «Подорож на відпочинок». Всі учасники тренінгу отримали Пам’ятку «Збереження емоційного здоров’я».