Звіт про проведені заходи у рамках тижня “Охорони праці”


Звіт про проведені заходи

у рамках тижня «Охорони праці»

(викладач КУПІНА Н.М., спеціаліст вищої категорії, викладач-методист)

ПЛАН

проведення предметно-методичного тижня

(25.10.- 29.10.21)

  З/п  Назва заходу  Веб – ресурс для проведення, учасники  Дата, час проведення  Відповідальні за проведення
1Урок з предмету: «Охорона праці» на тему: «Інструктажі з охорони праці»Група № 3 каб.16Понеділок 25.10.21 8.30Купіна Н.М.
2Лекція на тему: «Передбачати, готуватися та реагувати на кризи – інвестуймо зараз у стійкі системи БЗР»Група № 9, 10, 1Вівторок 26.10.21 15.00-16.00Купіна Н.М.
3Екскурсія віртуальним музеєм «Пожежна безпека»   Створення презентацій «Охорона праці з професії «Діловод»Соціальні мережі Facebook https://www.youtube.com/watch?v=IFpvMXhmVto   Група 2,15,14 Група № 8Середа 27.10.21Класні керівники груп, майстри виробничого навчання
4Конкурс на самий влучний слоган з охорони праці.  Всі навчальні групи  Четвер 28.10.21  Викладач ОП, здобувачі освіти та майстри в/н
5Підведення підсумків предметно –методичного тижня з охорони працірозміщення на сайті ліцею.Cайт ліцеюП’ятницяКупіна Н.М.

                                     

ПОНЕДІЛОК (25 жовтня)

Відкриття тижня

Викладач охорони праці Купіна Наталія Михайлівна провела урок зі здобувачами освіти групи № 3 за спеціальністю «Оператор з обробки інформації та програмного забезпечення» на тему «Інструктажі з охорони праці».

Мета уроку: навчити здобувачів освіти понять інструктажів, розвинути логічне мислення, використання інструктажів при роботі в аудиторіях та виховати майбутніх робітників, які вміють використовувати знання при роботі на виробництві.


ВІВТОРОК (26 жовтня)

Викладач предмета « Охорони праці»  Купіна Наталія Михайлівна

провела лекцію для здобувачів освіти груп 9,10,1 на тему:

«ПЕРЕДБАЧАТИ, ГОТУВАТИСЯ ТА РЕАГУВАТИ НА КРИЗИ – ІНВЕСТУЙМО ЗАРАЗ У СТІЙКІ СИСТЕМИ БЗР»,

Щоб привернути увагу світової громадськості до масштабів проблеми, а також до того, яким чином створена та просувається культура охорони праці та може сприяти зниженню щорічної смертності на робочому місці, Міжнародна організація праці оголосила 28 квітня Всесвітнім днем охорони праці.

Цю ініціативу підтримала і наша держава та щороку, згідно з Указом Президента України від 18 серпня 2006 року № 685/2006 «Про День охорони праці», в Україні 28 квітня відзначають День охорони праці.

У 2021 році за ініціативи Міжнародної організації праці День охорони праці проходив під девізом «Передбачати, готуватися та реагувати на кризи – інвестуємо зараз у стійкі системи БЗР».

Пандемія COVID-19 змусила уряди, роботодавців, робітників та населення в цілому зіткнутися з безпрецедентними проблемами щодо вірусу та багатьох наслідків, які він справив на світ праці. 

У поточному році Всесвітній день безпеки та здоров’я на роботі присвячений стратегіям зміцнення національних систем безпеки та здоров’я на роботі (БЗР) для підвищення стійкості для подолання криз зараз і в майбутньому, спираючись на отримані уроки та досвід зі світу праці та спрямований на посилення життєстійкості та протидії нинішнім і майбутнім кризам з урахуванням винесених уроків і набутого досвіду в сфері праці. Сьогодні питання охорони праці на підприємстві набуло особливої уваги. Зважаючи на важливість створення безпечних умов праці, попередження виробничого травматизму та професійних захворювань.

Пандемія COVID-19 обумовила вибір теми Всесвітнього дня охорони праці і у 2021 році. Минулого року вірус зупинив життя цілої планети і внаслідок цього, звичайно, постраждали як роботодавці, так і працівники. Наслідки негативного впливу коронавірусної інфекції на сферу праці доводиться долати до цього часу. Разом з кризою прийшло усвідомлення важливості зміцнення систем безпеки та здоров’я на роботі (далі — БЗР), включно зі службами безпеки та охорони здоров՚я, як на національному рівні, так і на рівні підприємств.

СЕРЕДА (27 жовтня)

Майстри виробничого навчання та класні керівники груп відвідали віртуально пожежний музей м Чернівці.


ЧЕТВЕР (28 жовтня)

Конкурс на кращий слоган з охорони праці

Завдання Конкурсу – здійснити відбір найкращих слоганів присвячених питанню охорони праці та забезпечить умови розвитку та реалізації творчих здібностей талановитої молоді.

Слогани будуть використовуватися для підвищення культури охорони праці та пропаганди безпечної праці в Україні

Група № 9

«Одягай маску, рукавички, дбай про своє життя»

Група № 14

«Коронавірус – це небезпека. Піклуйся про своє здоровя»

Група № 4

«Охорону праці вчи, коронавірус лічи» (Геращук Ангеліна)

«Вчимо охорону праці та іншим радимо» (Благун Валерія)

Група № 12

«Бережи здоров’я! Вакцинація найліпший спосіб захистити себе від коронавірусної інфекції» (Жидельова Марія)

«Біда прийшла до нас в країну. Вихід є – вакцина»

«Вакцинуйся рятуй Україну»


П’ЯТНИЦЯ (29 жовтня)

Була організована виставка робіт здобувачів освіти.