Участь у транскордонному проєкті «CREAFUTURE – Творча робоча сила для транскордонного майбутнього»


Викладачі ліцею сфери послуг Тетяна Андрусяк і Надія Шевчук взяли участь у транскордонному проєкті «CREAFUTURE – Творча робоча сила для транскордонного майбутнього». Проєкт реалізовано Асоціацією B-Right Media у співпраці з румунськими й українськими партнерами за фінансування ЄС.

За результатами рейтингу найважливіших для ринку праці навичок, оприлюдненого 2020 року на Економічному форумі в Давосі, креативність посідає ІІІ місце. Водночас значна частка сучасних випускників залишається функціонально неграмотними, не здатними творчо реалізувати набуті навички на практиці. Саме тому метою проєкту було підвищення доступу до ринку праці для молодих людей шляхом розвитку їх життєвих навичок та креативності.

Протягом місяця учасники тренінгів мали змогу опанувати десятки методів стимуляції креативності й саморозвитку. Результатом стало формування транскордонної спільноти фахівців у галузі творчості й життєвих навичок. Кожен з випускників курсу не лише взяв участь у захопливій неформальній співпраці, а й реалізував зі здобувачами освіти індивідуальний проєкт, результати якого буде представлено і розповсюджено у брошурі прикладних практик.

Викладачі підвищили свій професійний рівень, здобули важливі навички у сфері креативності й особистого розвитку, необхідні для підготовки конкурентоспроможних на ринку праці фахівців, і головне – набули неоціненного досвіду неформальної міжнародної співпраці освітян.