У Чернівецькому професійному ліцеї сфери послуг відбулися заходи з вшанування Дня пам’яті жертв фашизму та Дня партизанської слави


У Чернівецькому професійному ліцеї сфери послуг відбулися заходи з вшанування Дня пам’яті жертв фашизму та Дня партизанської слави

З метою вшанування та увічнення пам’яті учасників партизанського руху часів Другої світової, пам’яті жертв фашизму, сприяння національно-патріотичному вихованню учнівської молоді, формування у здобувачів освіти почуття поваги до учасників бойових дій, учасники освітнього процесу ліцею щороку вшановують День партизанської слави.

Цьогоріч викладачем історії Чиж С.М. спільно з членами історичного гуртка «Без минулого немає майбутнього» оформлено інформ-дайджест «Партизанські дороги». Бібліотекарем ліцею Бікбаєвою Л.П. оформлено бібліотечну експозицію «Поріг пам’яті». У всіх навчальних групах проведено виховну справу на тему: «Партизани – герої!» та організовано кінолекторій «Дума про Ковпака».

Протягом тижня викладач історії Чиж С.М. традиційно організувала та провела на уроках інформаційні п’ятихвилинки «Мужність партизанська». Вихователь гуртожитку Артьомова А.С. провела зі здобувачами освіти вихований захід «Підпільно-партизанська боротьба в Чернівецькій області (1941-1944)».

Учнівський, педагогічний та батьківський колективи ліцею сьогодні мріють про мир на Україні, відновлення територіальної цілісності і розбудову сильної європейської держави. Сьогодні ми низько схиляємо голови перед світлою пам’яттю тих, хто нехтуючи смерть, зупинили фашистську навалу ціною власного життя.