У Чернівецькому професійному ліцеї сфери послуг відбулися заходи щодо вшанування пам’яті жертв Голодомору


#вихованняБуковини2023 #НПВБуковини

З метою вшанування пам’яті мільйонів людей, які стали жертвами Голодомору 1932-1933 років в Україні та його наслідків, а також тих громадян, які пережили цю страшну трагедію в історії українського народу, вшановування жертв сталінського геноциду в умовах повномасштабної війни, яка супроводжується геноцидними діями росії проти українців, у ліцеї організовані та проведені тематичні заходи.

25 листопада о 1600 всі учасники освітнього процесу ліцею вшанували пам’ять невинних жертв Голодомору-геноциду – долучилися до Всеукраїнської акції «Запали свічку пам’яті» та загальнонаціональної хвилини мовчання.

Керівниками навчальних груп проведено виховні справи «Україна – країна нескорених», «Година пам’яті про Голодомор»; організовано перегляд та обговорення документального фільму «Вогнехреща». Матеріали виховних справ розміщені на платформі Сlassroom.

Викладачем історії Чиж С.М. проведено інформаційні п’ятихвилинки-пам’яті «Голодомор 1932-1933 років – біль серця всієї України», спільно з гуртківцями оформлено інформ-дайджест «Пам’ятаємо! Єднаємося! Переможемо!»; організовано участь в обласному конкурсі відеорепортажів «Жнива розпачу – голод крізь віки або історія повторюється».

Бібліотекар ліцею Бікбаєва Л.П. підготувала бібліотечну експозицію «Прости, нас пам’яте, прости», організувала відвідування он-лайн виставки архівних документів з історії Голодомору 1932-1933 років у Центральному державному історичному архіві України у Києві та запланувала огляд відеоекскурсій в онлайн-форматі, підготовлених освітньою командою Національного музею Голодомору.

Вихователь гуртожитку Артьомова А.С. провела тематичний вечір «Україна пам’ятає».

Директор ліцею Цимбал О.В. та бібліотекар ліцею Бікбаєва Л.П. долучилися до участі у жалобних заходах біля пам’ятника жертвам Голодомору.