У Чернівецькому професійному ліцеї сфери послуг пройшли заходи щодо відзначення Дня Гідності та Свободи


У Чернівецькому професійному ліцеї сфери послуг пройшли заходи щодо відзначення Дня Гідності та Свободи

Минуло 8 років… Років важких втрат, болю і випробувань, подій, які назавжди змінили країну й кожного українця. Подій, які залишили в минулому мирне розмірене життя. 2013-2014 рік закарбувався в історичній пам’яті нашого народу назавжди. Уся Україна й весь світ стали свідками холодної жорстокості катів і щирого, чистого, світлого, відчайдушного пориву повстанців. Такою є ціна нашої свободи. Кривава жертва мирних людей принесена на жертовник заради майбутніх поколінь. Ще довго-довго з покоління в покоління будуть передавати батьки синам і дочкам, а ті своїм дітям спогади про тих, хто залишив життя земне у роки революції. Ця подія сколихнула весь світ, не залишила байдужою жодної душі. Україна – це територія гідності й свободи. Це був надзвичайно важкий іспит для України, коли українці продемонстрували свою європейськість, гідність, своє прагнення до свободи. На жаль, і сьогодні боротьба за гідне життя триває. У ритмі сердець наших військовослужбовців, які захищають країну від терористів, Революція Гідності має тривати в помислах і мотиваціях до дії кожного!

Протягом 15.11-21.11 у ліцеї оголошено тиждень пам’яті та скорботи. Керівниками навчальних груп проведено виховну справу «Україна – країна нескорених», організовано перегляд та обговорення документальних фільмів збірки «Зима у вогні: боротьба України за свободу». Викладачем історії Чиж С.М. спільно з гуртківцями оформлено інсталяцію «На Майдані…». Бікбаєва Л.П. підготувала бібліотечну експозицію «Україна гідна свободи», Проскурняк Н.М., вихователь гуртожитку організувала тематичний вечір «Небесня Сотня…».

А 21 листопада, колектив ліцею долучиться до покладання квітів, лампадок до пам’ятної стели з портретами загиблих Героїв Небесної сотні та ООС на Центральній площі міста.