Тиждень психологічної служби


Протягом 08–12 квітня 2024 року відбувся тиждень психологічної служби

Людство з давніх-давен усвідомило ціну здоров’я, присвячуючи цій темі мудрі думки, які слугують засобом передачі знань і досвіду старшого покоління молодшому. З розумінням цінності здоров’я і руйнівних наслідків хвороб випливає думка про необхідність дбайливого ставлення до власного здоров’я.
Головним скарбом життя є не землі, що ти їх завоював, не багатства, що їх маєш у скринях… Головним скарбом життя є здоров’я, і, щоб його зберегти, потрібно багато що знати.
(Авіцена)
8 квітня 2024 р. практичним психологом Світланою Харівською організовано інформаційну фото-виставку приурочену до 7 квітня – Всесвітнього дня здоров’я. Під керівництвом заступника директора з виховної роботи здобувачі освіти представили свої роботи в рамках регіонального Вернісажу учнівських малюнків «Здоров’я очима дітей».
10 квітня 2024 р. зі здобувачами освіти ІІ та ІІІ курсу груп № 3, 4, 9 організовано освітньо-інформаційний захід в межах проєкту «Мережа шелтерів Святої Ольги: надання підтримки жінкам і матерям з дітьми, які постраждали від війни в Україні», що реалізується ГО «ЕЛЕОС-УКРАЇНА» завдяки підтримці Johanniter International Assistance «Інтеграція внутрішньо переміщених осіб в Чернівецькій області». Під час заходу директорка Шелтеру святої Ольги в Лужанах Інна Дороган та соціальна працівниця Шелтеру Олена Птухіна ознайомили присутніх із досвідом психосоціальної підтримки ВПО в межах Шелтеру та в громаді загалом. Психологиня Шелтеру Анастасія Шкворець-Кіріченко провела цікаву гру «Безбар’єрне спілкування», яка допомогла здобувачам зрозуміти важливість знаходження спільної мови із людьми, незалежно від їх стану здоров’я, кольору шкіри, віросповідання тощо.
Також, 10 квітня 2024 р. зі здобувачами освіти ІІ та ІІІ курсу груп №3, 4, 9, 10 організовано зустріч з представниками Міжнародної Антинаркотичної Асоціації та працівниками ювенальної превенції. інтерактивна бесіда «Міфи та факти про наркотики». Представники Міжнародної Антинаркотичної Асоціації розвінчували міфи про вживання наркотиків, підкріплюючи реальними, наголосили на шкідливість вживання наркотичних речовин та вплив на всі сфери життя. Працівник ювенальної превенції наголосив на адміністративній та кримінальній відповідальності осіб за вживання та розповсюдження наркотичних речовин відповідно до чинного законодавства, а також за згодою здобувача освіти продемонстрував дії працівників поліції із підозрілим неповнолітнім, що перебуває на вулиці у «місцях ризику», під час проведення перевірки особистих речей. У ході бесіди здобувачі освіти задавали запитання та отримали змістовні відповіді.
Данна тема є досить актуальною. Сподіваємось, що зустріч змінить світогляд тих, хто хоч раз замислювався щодо спроби вживання наркотичних речовин або закарбує отриманні знання у свідомості як своєрідне табу.
11 квітня 2024 р. із внутрішньо-переміщеними особами, що тимчасово проживають у гуртожитку ліцею, організовано освітньо-інформаційний захід в межах проєкту «Мережа шелтерів Святої Ольги: надання підтримки жінкам і матерям з дітьми, які постраждали від війни в Україні», що реалізується ГО «ЕЛЕОС-УКРАЇНА» завдяки підтримці Johanniter International Assistance «Інтеграція внутрішньо переміщених осіб в Чернівецькій області». Під час заходу директорка Шелтеру святої Ольги в Лужанах Інна Дороган та соціальна працівниця Шелтеру Олена Птухіна ознайомили присутніх із діяльністю та умовами шелтера, а також поділилися досвідом психосоціальної підтримки ВПО в межах Шелтеру та в громаді загалом.
Протягом 08–12 квітня 2024 року педагогічні працівники та здобувачі освіти ліцею взяли участь в онлайн дослідженні на тему: «Жорстоке поводження з тваринами: кримінологічна характеристика, детермінація, запобігання», організованому Науково-дослідним інститутом вивчення проблем злочинності ім. академіка В.В. Сташиста, а також у Всеукраїнському проєкті збору книжок «Вільні читають українською!» з нагоди відзначення 210-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка.