У Чернівецькому професійному ліцеї сфери послуг пройшли заходи щодо відзначення Дня Гідності та Свободи, а також пам’яті жертв Голодомору й політичних репресій


У Чернівецькому професійному ліцеї сфери послуг пройшли заходи щодо відзначення Дня Гідності та Свободи, а також пам’яті жертв Голодомору й політичних репресій

День Гідності та Свободи – свято в Україні, що відзначається щороку 21 листопада на честь початку цього дня двох революцій: Помаранчевої революції (2004 року) та Революції Гідності (2013 року). День пам’яті жертв Голодоморів -щорічний національний пам’ятний день в Україні, що припадає на четверту суботу листопада. З метою героїзації осіб, які віддали життя за незалежність України, вшанування їх пам’яті, їх відданості ідеалам свободи, справедливості та утвердження в нашій державі демократичних цінностей, а також вшанування пам’яті мільйонів людей, які стали жертвами Голодомору 1932-1933 років в Україні та його наслідків, у ліцеї протягом Тижня організовані та проведені тематичні заходи.

Керівниками навчальних груп проведено виховні справи «Україна – країна нескорених», «Година пам’яті про Голодомор»; організовано перегляд та обговорення документальних фільмів збірки «Зима у вогні: боротьба України за свободу». Матеріали виховних справ розміщені платформі Сlassroom. Викладачем історії Чиж С.М. проведено інформаційні п’ятихвилинки-пам’яті на уроках історії «День Гідності і Свободи», «Голодомор 1932-1933 років – біль серця всієї України» та спільно з гуртківцями оформлено інформ-дайджест «На Майдані…». Бібліотекар ліцею Бікбаєва Л.П. підготувала бібліотечні експозиції «Україна гідна свободи», «Прости, нас пам’яте, прости» та організувала відвідування он-лайн виставки архівних документів з історії Голодомору 1932-1933 років у Центральному державному історичному архіві України у Києві. Вихователь гуртожитку Артьомова А.С. організувала проведення тематичних вечорів «Україна – територія Гідності і Свободи», «Україна пам’ятає».

А 26 листопада о 1600 всі учасники освітнього процесу ліцею вшанують пам’ять невинних жертв Голодомору-геноциду – долучаться до Всеукраїнської акції «Запали свічку пам’яті» та загальнонаціональної хвилини мовчання.

Заходи проведені з урахуванням особливостей епідеміологічної ситуації згідно рівнів епідемічної небезпеки та безпекової ситуації.