Предметно-методичний тиждень української мови та літератури


Уже стало доброю традицією в листопаді проводити предметно-методичний тиждень української мови та літератури, приурочений до Дня української писемності та мови й вшануванню пам’яті Нестора Літописця.  Цього року програма тижня була, як завжди, досить насиченою. Здобувачі освіти мали змогу поринути у багатющий світ краси й принад рідної української мови, вшанувати пам’ять про видатних діячів нашого народу, завдяки яким вона сьогодні у нас є.

Викладач української мова та літератури Лупул К.В. провела відкритий урок української мови в групі № 4 (І курс) на тему: «Написання слів іншомовного походження. «Правило дев’ятки», підготувала комікс «(Не)весела історія про українську мову».

09 листопада о 10.30, у День української писемності та мови, з метою пропагування грамотності, підтримки й розвитку державної мови як духовного потенціалу нації ліцейна родина долучилася до написання ХХІ Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності.

Проведення І етапу XIІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка й ХХІІ Міжнародного конкурсу знавців української мови імені Петра Яцика спонукало здобувачів освіти до творчості й пізнання, викликало ще більший інтерес і бажання навчатися, сприяло розвитку креативності, вчило бути спостережливими.

Бібліотекар ліцею Бікбаєва Л.П. до Дня української писемності та мови оформила книжкову виставку «Мова – коштовний скарб народу» і підготувала бібліотечний урок «Мова українська – мова солов’їна серед мов народів світу».

Завершився предметно-методичний тиждень, а любов до рідної мови залишається на все життя. Уся ліцейна родина переконана, що відзначення Дня української писемності та мови гуртує українців на шляху відродження духовності, зміцнення державності, формування громадського світогляду, адже кожен народ відбудеться лише тоді, коли усвідомить себе у рідному слові.