Перемога у фотовиставці “Українка у фокусі ХХІ століття”


Сьогодні, 25 лютого, виповнюється 150 років з дня народження геніальної української поетеси й активної громадської діячки Лесі Українки. З цієї нагоди в приміщенні Чернівецької обласної державної адміністрації відбулося відкриття фотовиставки «Українка у фокусі ХХІ століття», на якій було представлено 10 найкращих робіт. Відрадно відзначити, що серед 212 робіт, які надійшли на адресу обласного конкурсу мистецької акції-реконструкції, компетентне журі відзначило дві світлини від Чернівецького професійного ліцею сфери послуг («Робота Лесі Українки над підручником» і «Леся Українка й Іван Труш: як перетнулись долі митців»).
Ідеєю участі в мистецькій акції надихнулися викладачі літератури Лупул К.В. і Проскурняк Н.М., до втілення задумів активно долучилися здобувачки освіти: Бойко Інесса, Дометращук Даніела, Асофроной Віталіна, Ткачук Марія. Конкурсантки відмінно впоралися із завданнями конкурсу: продумали сюжет для світлини, опираючись на біографію, фотографії Лесі Українки та її оточення; зробили фотозйомку (на цьому етапі конкурсанткам допомагала Чосик А.М.); написали коротеньку цікаву історію до світлини про особливості з життя поетеси.
Бойко Інесса, яка спробувала себе в образі Лесі Українки, нагороджена дипломом Департаменту освіти і науки обласної державної адміністрації за активну участь у збереження та розвитку суспільнодержавницьких та духовно-моральних цінностей українського народу, підготовку кращих світлин обласної виставки «Українка у фокусі ХХІ століття».
Щиро вітаємо викладачів і здобувачів освіти й бажаємо подальших творчих успіхів!!