Організація стажування майстрів виробничого навчання – важлива складова якісної підготовки робітничих кадрів


Конкурентоздатну компетентну особистість може виховувати конкурентоздатний, компетентний педагог. На сучасному етапі, в професійно-технічній освіті, особлива увага привертається до якості підготовки майбутніх кваліфікованих робітників. Значна роль у вирішенні поставлених завдань покладається на майстрів виробничого навчання.
Стажування є однією із основних форм удосконалення фахової майстерності майстрів виробничого навчання, практичного вивчення сучасної техніки та технології виробництва, наукової організації праці, виробничого досвіду.
Метою стажування є практичне вивчення майстрами сучасної техніки та технології виробництва, наукової організації праці, виробничого досвіду, і на цій основі – забезпечення підвищення якості професійної підготовки робітничих кадрів, їх гнучкості і мобільності на ринку праці.
Тому майстри виробничого навчання Чернівецького ліцею сфери послуг Косован Тетяна та Вудвуд Владислав пройшли успішно стажування на базі ТОВ “Буковинський видавничий дім”. Практичні навики, знання та “новинки” педагоги будуть застосовувати у підготовці здобувачів освіти за професією “Оператор з обробки інформації та програмного забезпечення”.