Державна кваліфікаційна атестація-2023


Перед Україною після війни стоятиме серйозний виклик відбудови країни, а тому професійна (професійно-технічна освіта) має подбати про підготовку достатньої кількості кваліфікованих кадрів, яких залучать до відбудови. Цьогоріч український ринок праці поповнюється якісними кваліфікованим робітниками, які завершують навчання у закладах професійної (професійно-технічної) освіти у 2023 році.

У Чернівецькому професійному ліцеї сфери послуг відбулася державна кваліфікаційна атестація здобувачів освіти, які завершують навчання у 2023 році. Незважаючи на складні умови навчання в умовах воєнного стану, захист дипломних робіт випускниками відбувся згідно графіку та в очному режимі.

З 12 по 14 червня державні кваліфікаційні комісії заслухали підсумкові результати набутих професійних компетентностей 66 здобувачів освіти. Зокрема, під головуванням Буряк О.М., менеджера з організаційних питань ТОВ «Бізнес-центр «Буковина», 22 здобувачів освіти підтвердили набуті професійні знання, вміння і навики за професіями «Секретар керівника; діловод; адміністратор».

Високий рівень підготовки 14 кваліфікованих робітників за професіями «Помічник вихователя; соціальний робітник» відзначила Ящук С.М., заступник директора ЧТКЦ «Турбота».

З використанням інформаційно-комунікаційних технологій відбувався захист 30 дипломних робіт з професії «Оператор з обробки інформації та програмного забезпечення», належний рівень яких відзначено головою Комісії Гримським А.Я., старшим інженером ПП «Квант-сервіс».

Бажаємо випускникам успішної реалізації на ринку праці, професійного зростання, гідної заробітної плати, комфортних умов для роботи, а також віри в перемогу та світле майбутнє нашої країни!