День цивільного захисту


Згідно Плану основних заходів цивільного захисту Департаменту освіти і науки Чернівецької облдержадміністрації, Плану основних заходів цивільного захисту ДПТНЗ «Чернівецький професійний ліцей сфери послуг», на виконання наказу ліцею від 05 травня 2021 року № 76 «Про підготовку та проведення «Дня цивільного захисту» та з метою пропаганди здорового способу життя, вивчення і використання на практиці правил основ безпеки життєдіяльності, попередження загибелі та травматизму при різного роду надзвичайних ситуацій, 12 травня у Ліцеї пройшов Єдиний день цивільного захисту на тему: «Дії під час виявлення джерела загоряння у навчальному корпусі».

Напередодні керівники навчальних груп провели цільовий інструктаж серед здобувачів освіти з питань дотримання правил безпеки під час проведення Дня цивільного захисту з оформленням у відповідному журналі.

Згідно Плану організовано та проведено ряд заходів.

Зокрема, здобувачі освіти мали можливість ознайомитися з виставкою літератури з питань цивільного захисту, розташованою у коридорі 1 поверху навчального корпусу, яку підготувала викладач предмету «Охорона праці» Купіна Н.М.

Серед здобувачів освіти навчальних груп № 8, 14 викладач основ медичних знань Безерко І.В. провів заняття із вдосконалення практичних навичок з надання долікарської допомоги постраждалим.

Проведено навчальну евакуацію здобувачів освіти та працівників ліцею у випадку отримання повідомлення про виявлення джерела загоряння у навчальному корпусі. Евакуація пройшла організовано та злагоджено.

Насамкінець проведено загальну лінійку, на якій начальник цивільного захисту ліцею Цимбал О.В. підвела підсумки дій особового складу невоєнізованих формувань, здобувачів освіти та зазначила, що головні завдання, які ставив перед собою ІПК для проведення Дня цивільного захисту, виконані.