День цивільного захисту у Чернівецькому професійному ліцеї сфери послуг


День цивільного захисту проводиться у нашому ліцеї щороку, з метою практичного закріплення здобувачами освіти закладу теоретичного матеріалу з питань особистої безпеки в умовах загрози та виникнення надзвичайної ситуації, користування засобами захисту від її наслідків, вивчення правил пожежної безпеки та основ цивільного захисту.

У 2023 році під час повномасштабної війни День цивільного захисту особливо актуальний, адже від дій російської армії часто страждає мирне населення. На виконання наказу ліцею від 04 травня 2023 року № 70 «Про підготовку та проведення «Дня цивільного захисту», 18 травня пройшов день цивільного захисту на тему: «Дії під час виявлення вибухонебезпечних предметів».

Викладач спеціальних дисциплін та Захисту України Безерко І.В. провів у навчальних групах №№ 9, 10 семінар з основ надання першої домедичної допомоги, де здобувачі освіти накладали пов’язки та шини умовно постраждалим від дії вибухонебезпечних предметів.

У навчальних групах керівники провели уроки безпеки, де обговорили наступні питання:

1.Дії при виявленні підозрілих вибухонебезпечних предметів;

2.Алгоритм дій при отриманні сигналів «Повітряна тривога»,

3. Дотримання правил пожежної у весняно-літній пожежонебезпечний період.

Здобувачі освіти протягом дня мали змогу переглянути плакати «Повітряна тривога», «Обережно – міни!», «Запалювальна зброя», «Біологічна зброя».

Провели навчальну евакуацію учасників освітнього процесу у випадку отримання повідомлення про виявлення вибухонебезпечного предмета в навчальному корпусі.

Насамкінець, підвели підсумки проведення Дня цивільного захисту, де повідомили, що усі заплановані заходи проведені на належному організаційному рівні.